Labai skani košė pusryčiams. Būtinai paragaukite.
Burnočių sėklų košė su sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g burnočių sėklų
- 15 g kietojo sūrio
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname sutarkuotu sūriu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 286kcal (14%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 12mgNatris: 290mgKalis: 330mg (17%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 101µg (13%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 179mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 161mg (43%)Fosforas: 415mg (59%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė