Apkepas tikrai labai patiko ir tiko pietums. Beje lęšių miltus pati susimaliau su kavamale. Nededant speltos miltų, toks apkepas tiktų ir vakarienei… – rašo idėjos autorė.
Baltagūžio kopūsto apkepas su kmynais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 kiaušinių
- 100 g kopūsto baltagūžio
- 25 g lešių miltų arba žirnių miltų. Jei tokių neturite, galite susimalti lęšių namie.
- 25 g speltos miltų pilno grūdo arba viso grūdo kvietinių
- 2 v. š. grietinės
- 12 ml alyvuogių aliejaus arba lydyto sviesto
- 1 a. š. kmynų
- 0,5 g druskos
- 0,2 g ciberžolės
- 0,2 g pipirų
- sezamų sėklų pagal skonį
Paruošimas
- Kiaušinius išplakame maišytuvu (mikseriu), kol masė padvigubės.
- Sudedame grietinę, miltus, šiaudeliais pjaustytus kopūstus, prieskonius, druską ir išmaišome.
- Kepimo formą ištepame riebalais, supilame masę ir kepame 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Įpusėjus kepimui, viršų aptepame kepimo riebalais ir užbarstome sezamų sėklų. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 262kcal (13%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 14gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 6gCholesterolis: 240mgNatris: 239mgKalis: 305mg (15%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 573µg (72%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 39µg (52%)Kalcis: 93mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 110µg (55%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 208mg (30%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Audronė Mackevičienė