Šios salotos – tikra skonių šventė! Tinka ir pietums, ir vakarienei. Man patinka gaminti greitai, o valgyti skaniai bei vertingai. Be to, dažniausiai gaminti vienam ir keturiems – tiek pat laiko trunka. Be to, tokią Matjes silkę galite rasti tik parduotuvių ir mano šaldiklyje. Pakanka prieš gaminimą – valandai ar dviem – išimti iš šaldiklio, kad atšiltų. Viskas – silkė paruošta valgymui.
Matjes silkės salotos su špinatais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 328 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g špinatų – skaidulų ir antioksidanto chlorofilo šaltinis
  • 80 g žaliųjų žirnelių, šaldytų. Žalieji žirneliai irgi turi daug chlorofilo, gerųjų angliavandenių, baltymų ir skaidulų
  • 80 g silkės, matjes. 2 filė – Omega 3 ir baltymų šaltinis. Tai – šaldyta silkė ir tik silkė bei mažai druskos – nėra jokių konservantų, tad atidarę pakuotę, ją suvartokite per 2 paras. Silkė nemirkyta jokiuose tirpaluose.
  • 8 putpelių kiaušinių virtų – baltymai. Galima keisti vištos kiaušiniais, bet putpelių – gražiau atrodo 
  • vnt. raudono svogūno, pamarinavau jį pusvalandį acte. Svogūnai yra puikus antioksidantų šaltinis, juose yra mažiausiai 17 rūšių flavonoidų
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Putpelės kiaušinius išverdame.
  • Į lėkštę dedame nuplautus špinatus, ant jų pjaustytą silkę, perpjautus kiaušinius, atšildytus žirnelius, svogūnus, pagardiname pipirais ir skaniai valgome. Jei trūksta kalorijų – įpilkite aliejaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 328kcal (16%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 31gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 656mgNatris: 257mgKalis: 1112mg (56%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 10455µg (1307%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 12µg (480%)Vitaminas C: 61mg (76%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 503µg (671%)Kalcis: 211mg (26%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 302µg (151%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 141mg (38%)Fosforas: 487mg (70%)Selenas: 55µg (100%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
4 3 votes
Patiko? Įvertinkite!