Perlinės kruopos yra išlukštentos iš nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Jose gausu mineralinių medžiagų, tarp kurių yra kalio, kalcio, magnio. Tyrimais nustatyta, kad šie mineralai gali natūraliai sumažinti kraujo spaudimą. Perlinės kruopos pasižymi ir fosforo gausa, jo yra beveik du kartus daugiau nei kitų kruopų košėse. Fosforas yra būtinas normaliai medžiagų apykaitai, gerai protinei veiklai, raumenims.
Perlinių kruopų košė su Pesto padažu ir lašiša
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g perlinių kruopų
- 50 g sūdytos lašišos
- 1 a.š. pesto padažo
- 0,5 a.š. juodųjų sezamų
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Paruoštą košę pagardiname Pesto padažu, lašiša ir sezamų sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 346kcal (17%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 17gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 0.3gCholesterolis: 25mgNatris: 442mgKalis: 173mg (9%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 114µg (14%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas E: 0.01mgVitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 35mg (4%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 139mg (20%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė