Kopūstai reguliuoja gliukozės ir insulino lygį kraujyje. Taigi kopūstų įvedimas į savo racioną gali padėti sumažinti šios lėtinės ligos riziką. O jau sergantiems padėti ją valdyti ir sušvelninti ligos pasekmes.
Kopūstų apkepas su sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 800 g kopūsto
- 5 kiaušinių
- 100 ml pieno
- 100 g fermentinio sūrio
- 0,5 a.š. raudonėlio
- 0,5 a.š. saldžios paprikos miltelių
- 0,5 a.š. česnako miltelių
- 0,5 a.š. svogūno miltelių
- 0,5 a.š. džiovintų petražolių
- druskos, pagal skonį
- grūstų juodųjų pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Kiaušinius išplakame su pienu ir prieskoniais.
- Į kepimo indą dedame smulkiai pjaustytą kopūstą, pilame kiaušinių plakinį, apibarstome tarkuotu sūriu.
- Kepame 180 ℃ orkaitėje, apie 45 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 250kcal (13%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 16gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 233mgNatris: 298mgKalis: 490mg (25%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 913µg (114%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 73mg (91%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 155µg (207%)Kalcis: 325mg (41%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 118µg (59%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 305mg (44%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Egle Kalsyte
Skanu :):):)