Ar kada pagalvojote kiek daug skanių patiekalų yra labai paprastai pagaminami? Šiandien siūlome Jums dar vieną tokį patiekalą – šparaginių pupelių troškinį, kurio pagaminimas Jums neužims daug laiko, bet skonis bus vertas kiekvienos minutės praleistos virtuvėje.
Šparaginių pupelių troškinys recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.45 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 264 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g šparaginių pupelių tinka šaldytos
  • 60 g svogūno raudono
  • 60 g svogūno balto
  • 60 g morkų
  • 5 g česnako
  • 5 g lydyto sviesto arba kepimui tinkamų augalinių riebalų
  • 1 g druskos
  • 1 g petražolių
  • 1 g krapų
  • 0,2 g juodųjų pipirų
  • 0,2 g ciberžolės
  • 0,2 g kmynų

Papuošimui (nebūtinai):

  • 1 gabalėlio avokado
  • gražgarstės lapų rukolos
  • sezamo sėklų pakepintų

Paruošimas
 

  • Nupjaustomos šparaginių pupelių „uodegėlės“ ir galiukai.
  • Suberiamos pupelės į šaltą vandenį ir, užvirus vandeniui, apie 2 minutes paverdamos, nusunkiamos ir suberiamos į keptuvę.
  • Nulupamas česnakas ir svogūnai.
  • Suspjaustomos svogūnų galvos: griežinėliais arba smulkiai – kaip Jums labiau patinka.
  • Pakepinami svogūnai kartu su česnaku ant lydyto sviesto.
  • Nuskutama ir per stambią (burokinę) tarką sutarkuojama morka.
  • Pakepinama morka su prieskoniais: ciberžole, kmynu, pipirais ir druska.
  • Suberiami visi ingriedientai kartu ir pakepinama apie 10-15 minučių, kol gražiai viskas apskrunda.
  • Jau nustojus kaitinti pagardinama petražolėmis ir krapais.
  • Pateikiant sudedamas šparaginių pupelių troškinys į lėkštę.
  • Aplink apdedant gražgarstės lapais, paviršius pabarstomas tarkuotu avokadu bei pakepintomis sezamo sėklomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 264kcal (13%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 7gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 5mgNatris: 251mgKalis: 857mg (43%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 5328µg (666%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 35mg (44%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 76µg (101%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 175µg (88%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 69mg (18%)Fosforas: 154mg (22%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Troškinta, ​Virta
Nuotraukos autorė: Raminta
4 5 votes
Patiko? Įvertinkite!