Grybai– abejingų nepaliekanti miško gėrybė: vieni juos mėgsta, kiti – nė negali paragauti. Grybuose yra vario, magnio, vitamino D, B grupės vitaminų, B9 (folio rūgštis), seleno, baltymų, organizmą stiprinančių, uždegimus mažinančių medžiagų.
Salotos su virtomis voveraitėmis ir svogūnais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g voveraičių, virtų
- 70 g salotų mėgstamų
- 70 g špinatų
- 60 g burokėlių lapų
- 30 g mėlynojo svogūno
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- krapų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Visas žalumynus susmulkiname.
- Sumaišome su virtomis voveraitėmis, svogūnais, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 156kcal (8%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 6gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 248mgKalis: 1439mg (72%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 11098µg (1387%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 48mg (60%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 600µg (800%)Kalcis: 182mg (23%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 181µg (91%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 119mg (32%)Fosforas: 131mg (19%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vanda Unčiūrienė