Gaminant bulves, labai svarbu jų nepervirti. Turi būti išlaikyta kramtoma konsistencija. Kuo bulves labiau perverdame, tuo jos greičiau pasisavinamos ir trumpiau trunka sotumas.
Troškintos voveraitės su grietine ir virtomis bulvėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g bulvių
- 100 g voveraičių
- 30 g svogūno
- 2 v.š. grietinės
- 0,5 a.š. lydyto sviesto
- svogūnų laiškų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Bulves išverdame pasūdytame vandenyje.
- Keptuvėje lengvai apkepiname voveraites ir smulkintus svogūnus, įdedame grietinės, pagardiname prieskoniais ir keletą minučių patroškiname.
- Tiekiame bulves su paruoštomis voveraitėmis ir užberiame smulkintų svogūno laiškų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 237kcal (12%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 21mgNatris: 66mgKalis: 1226mg (61%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 204µg (26%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas D: 5µg (100%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 68mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 36µg (18%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 171mg (24%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė