Siūlome išbandyti varškės apkepą be glitimo su karamelizuotais bananais. Apkepas nėra saldus, tad jei norisi saldesnio varianto, ant viršaus galima apšlakstyti šiek tiek agavų sirupu ir pabarstyti cinamono su kokoso drožlėmis. Valgyti skanu su graikišku jogurtu ir uogomis.
Varškės apkepas su karamelizuotais bananais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 360 g varškės 9 proc. riebumo
- 3 bananų
- 2 kiaušinių
- 2 v.š. kokoso drožlių
- 1 v.š. agavų sirupo, galima keisti nerafinuotu cukrumi
- 1,5 a.š. balkšvojo gysločio sėklų luobelių, galima keisti maltomis avižomis, avižų dribsniais arba avižų miltais
- 0,5 a.š. cinamono
Paruošimas
- Sutriname varškę, du bananus, kiaušinius, luobeles ir cinamoną. Įmaišome kokoso drožles.
- Kiek stambiau supjaustome bananą, išmaišome su cinamonu ir agavų sirupu.
- Formą patepame aliejumi, dedame ant dugno karamelinius bananus ir pilame varškės masę.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min. Iškepus, apverčiame formą, kad bananai liktų viršuje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 319kcal (16%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 19gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 130mgNatris: 422mgKalis: 608mg (30%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 23g (92%)Vitaminas A: 403µg (50%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 134mg (17%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 54µg (27%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 282mg (40%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Indrė Matušauskienė