Saldžiarūgštės salotos puikiai tiks šiltam orui, kai valgyti norisi, bet apkrauti organizmo – ne. Rabarbarai – trumpo sezono daržovė. Saldžiarūgščiais lapkočiais galime mėgautis pavasarį ir vasarą, iki Joninių. Šilto sezono rabarbarai turi daugiau citrinos ir obuolių rūgščių. Vasaros viduryje stiebuose pradeda kauptis didesni kiekiai oksalo rūgšties.
Rabarbarų salotos su feta, braškėmis ir cinamonu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 219 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g salotų lapų mišinio
  • 70 g sultenių
  • 60 g fetos
  • 60 g rabarbarų
  • 50 g braškių
  • cinamono, pagal skonį. Galima ir imbiero patarkuoti ar druska pabarstyti, bet labai skanu ir be to

Paruošimas
 

  • Rabarbarus nulupame ir smulkiai supjaustome.
  • Ketvirčiais supjaustome braškes.
  • Į lėkštę sudedame salotas, sultenes, supjaustytas braškes, beriame fetos sūrio ir pjaustytų rabarbarų.
  • Pabarstome cinamonu, jei norisi – ir druska ar tarkuotu imbieru.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 219kcal (11%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 12gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 53mgNatris: 716mgKalis: 781mg (39%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 6421µg (803%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 84mg (105%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 397mg (50%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 82µg (41%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 45mg (12%)Fosforas: 299mg (43%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!