Rabarbarai įvardinamas kaip spanguolių ar kivių pakaitalas. Stiebai dažniausiai naudojami įvairiems desertams gaminti. Lapkočiai – vertingas įdaras įvairiems pyragams, ledams pagardinti, kisieliui, kompotui ar uogienėms virti. Gaminama ir želė.
Vyšnių, rabarbarų ir lazdyno riešutų desertas su graikišku jogurtu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g rabarbarų
- 500 g graikiško jogurto
- 140 g vyšnių
- 100 g lazdyno riešutų
- 90 g rudojo cukraus
- cinamono, pagal skonį
- kardamono, pagal skonį
- gvazdikėlių, pagal skonį
- klevų sirupo arba medaus, pagal skonį
Paruošimas
- Rabarbarus nulupame, supjaustome 2-3 cm gabalėliais, sudedame į indą kartu su vyšniomis (be kauliukų), suberiame cukrų ir prieskonius bei gerai išmaišome.
- Rabarbarų mišinį paskleidžiame į kepimo formą ir kepame 180 C orkaitėje apie 20 min.
- Riešutus paskrudiname orkaitėje arba keptuvėje.
- Sluoksniuojame: dedame keletą šaukštų keptų rabarbarų, porą šaukštų jogurto ir vėl užbaigiame rabarbarais. Ant viršaus užberiame skrudintų lazdyno riešutų ir pašlakstome šaukšteliu klevų sirupo arba medaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 189kcal (9%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.004gCholesterolis: 3mgNatris: 29mgKalis: 412mg (21%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 80µg (10%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 152mg (19%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 134mg (19%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate