Gaminkite tik tiek košės, kiek iš karto suvalgysite. Košė pakartotinai šildoma praranda skaidulas ir greičiau skyla organizme, taigi ir sotumo jausmas bus mažesnis. Taigi, jei dar nevalgote tokių pusryčių – pats laikas pradėti.
Rietmenės košė su daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g rietmenių kruopų
- 60 g morkų
- 30 g svogūno
- 1 a.š. mielių dribsnių
- 0,5 a.š. lydyto sviesto, kepimui
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame2-3 minutes ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Ant lydyto sviesto pakepiname tarkuotą morką ir smulkintą svogūną.
- Paruoštą košę tiekiame su keptomis daržovėmis ir mielių dribsniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 293kcal (15%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 9gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 6mgNatris: 46mgKalis: 393mg (20%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 10024µg (1253%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 68µg (34%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 79mg (21%)Fosforas: 201mg (29%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Greta Jurgelėnė