Labai skanus patiekalas ir greitai paruošiamas. Rekomenduojame patiems nusipirkti silkę ir ją išdarinėti, taip išvengsite įvairių maisto priedų. Rinkitės tik geriausius produktus ir taip tausokite savo sveikatą.
Silkė su ridiku ir cukinija (iš mitybos plano) recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 289 kcal

Ingredientai
  

  • 130 g silkės
  • 120 g japoninio ridiko daikono
  • 100 g cukinijos jaunos
  • 60 g agurkų šviežių
  • 40 g svogūno raudono
  • 25 g salierų stiebų
  • 12 ml balzamiko acto
  • 5 g druskos
  • 5 g krapų
  • 2 g juodųjų pipirų maltų

Paruošimas
 

  • Sutarkuojame ridiką, cukiniją, agurkus ir saliero stiebą.
  • Supjaustome kubeliais silkę.
  • Susmulkiname svogūną ir sukapojame krapus.
  • Visus produktus suberiame į dubenį ir gerai išmaišome.
  • Valgome su pilno grūdo duona be kepimo mielių arba bulvėmis, virtomis su lupena.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 289kcal (14%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 27gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 78mgNatris: 2117mgKalis: 1200mg (60%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 819µg (102%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 18µg (720%)Vitaminas C: 54mg (68%)Vitaminas D: 5µg (100%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 133mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 103µg (52%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 397mg (57%)Selenas: 48µg (87%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė: Ingrida. Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!