
Noriu pasidalinti puikiu atradimu! Tai – grikių duonelė. Galbūt kaip tik rytojaus pusryčiams? Tokia duona gali išsilaikyti kaip šviežia iki savaitės, laikoma maistinėje plėvelėje, bent jau taip sako. Mano namuose ši duona taip ilgai neišbūna, o visi paragavę prašo recepto, pabandykit ir jūs! Lauksime atsiliepimų – rašo recepto autorė.
Grikių duona be glitimo
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g grikių žaliųjų/nekepintų
- 250 ml vandens
- 50 g ispaninio šalavijo sėklų čija
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. kmynų
- saulėgrąžų sėklų ar moliūgų, sezamų, pagal skonį
Paruošimas
- 2 valandoms užmerkiame grikius su vandeniu (vandens kiekis nenustatytas, turi apsemti grikius), kad suminkštėtų.
- Kitame inde užmerkiame čija sėklas su 250 ml vandens.
- Po 2 val. nusunkiame grikius, praskalaujame, susmulkiname (kiek pavyksta – tiek).
- Įmaišome brinkintas ispaninio šalavijo sėklas, kmynus, druską, mėgstamas sėklas.
- Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
- Pabarstome viršų sėklomis ir pašauname į 180 įkaitintą orkaitę 50 minučių.
- Iškepusią dailiai išimame iš formos ir ataušiname ant grotelių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 96kcal (5%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 4gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 168mgKalis: 120mg (6%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 28mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 110mg (16%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Giedrė Renevė. Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė
Dariau pagal receptą ir man pavyko! Tikrai iškepė, skonis irgi įdomus, man tinka. Ačiū už receptą :)
Noriu skrudintų grikių duoos. Tikrai nepavyks, nesusiklijuos? Gal kas bandėt?
Sveiki, labai sudomino receptas, mano vyras netoleruoja glitimo, tad kaip tik ieškau gero recepto naminei duonai. Bet pirmą kartą pabandžius vidus liko glitus ir konsistencija tokia lipni, ne taip kaip nuotraukose, nors ir kelpiau tikrai ilgiau nei parašyta recepte. Kas galėtų būti ne taip? Per daug sutryniau? Tryniau paprastu blenderiu, ar reikėjo tokiu rankiniu kur bulvių košė trinama? Ir koks turėtų būti orkaitės režimas – su vėjeliu ar – viršus/apačia?
Pagarbiai
Viktorija
Ačiū už Jūsų paklausimą. Šią duoną kepame ir patys, ji tikrai šauniai iškepa ir yra labai skani. Priežasčių tame gali būti ne viena, gal būt per daug sumalėte. Mes taip pat sutriname rankiniu trintuvu (blenderiu). Orkaitės režimą nustatome viršus ir apačia su vėjeliu. Ar naudojote žalius nekepintus grikius, jeigu kepinti, tokia duona tikrai nesigaus. Gal bandysite dar kartą, tuomet pasidalinkite savo įžvalgomis. Džiaugiamės, kad gaminate pagal mūsų receptus.
SUPER SKANU:):):)
Jųs pažymėjote dvi žvaigždutes super skaniam receptui :) gal nepastebėjote….
Atradimas ! Džiaugiuosi išmėginus šį receptą :)
Ačiū Vaida, labai paprastas receptas super skanios duonelės. Bus didelė pagalba mano naujame mitybos kelyje.
Labai patiko ši duona. Labai paprastas pagaminimas ir labai nepaprastas skonis, ačiū😉
Ačiū už receptą. Labai skanu.
Aš vakar kepiau nuostabi duona. bet kepsiu kita karta ilgiau nei parasita 👌
Nuolat ieškau sveikų, skanių duonų receptų, o šis dabar favoritas ! Labai skanu ir puikiai pavyko tiksliai pagal receptą 😊
Patiko. Aš kepiau ilgiau, nei parašyta autorės. Puiki duonelė. Ačiū.
Man labai nepatiko. Labai panašu tiesiog į grikių košę, kurią reikia pjaustyti…
Duonelė skani, bet man gavosi ne vientisą, o biri, ką ne taip padariau?
Ačiū už pasiteiravimą. Mes taip pat gaminame šią duoną, ji pavyksta puikiai, yra skani.
Norime paklausti ar tikrai naudojote žaliuosius grikius? Nes kepinti grikiai neturi sukibimo.
Vandens nereikia stengtis labai nupilti, nupilamas tik vandens perteklius. Ar nurodytu kiekiu vandens užpylėte ispaninio šalavijo sėklas. Lauksime kitų pastebėjimų ir skanių eksperimentų.
Labai skanu. Gaminu jau ne pirmą kartą. Ačiū.
O tai ši duona nebyra? Ar gerai pjausto šį? Pagal receptą nėra sukimbanciu medžiagų?
Dėkojame už klausimą. Ši duona nebyra, nes ispaninis šalavijas yra rišamoji medžiaga. Pabandykite.
Labai skani duonelė. Ačiū už receptą.
Nuostabi duonelė
Ačiū
Ačiū už receptą, gaminsiu
Kuom galima keisti chia sėklas? Gal sėlenomis?
manau galima, bet tada tik avižų
o linų sėmenys netinka?
skirsis tada skysčių kiekis, nes labai čija sėklos sutraukia skystį.
Nuostabi duonelė
Ačiū už receptą
Kiek gramu yra viena porcija?
Nesvėrėme išeigos. Recepto kcal suskaičiuotos ir nurodyta kiek porcijų. Pasverkite iškeptą duoną ir padalinkite iš porcijų skaičiaus. Žinosite :)) ir mums parašykite :) dėkui
O gal galima susmulkinti grikius ir tada užmerkti? Smulkinti ismirkusius, isivaizduoju, nera paprasta…
Ačiū už idėją, tačiau smulkinant grikius prieš užmerkimą, jau bus kitas receptas – grikių miltų duona. Gaminame pagal šį receptą, puikiai smulkinasi išmirkę grikiai su rankiniu smulkintuvu. Pabandykite, lauksime pastebėjimų.
Labai skani:), tik aš dar papildomai viršų paskrudinau 20 min.
Fantastinio skonio duona. Liux. Gaminsime ir gaminsime.
Sveiki, ar reikia nusunkti grikius pries blendinant? Ar turibut vos apsemti?
Aciu