Brokoliai yra puikus ląstelienos, vitaminų C, B,A, E, K, mangano, fosforo, kalio šaltinis. Juose taip pat yra magnio, omega-3riebalų rūgščių, baltymų, cinko, kalcio, geležies. Brokoliai mažina alergenų turinčių medžiagų poveikį mūsų organizmui, užkerta kelią mažakraujystei, stiprina kaulus. Tad mėgaukimės jais!
Brokolių apkepas su vištiena ir mocarelos sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 brokolio, didesnio
- 6 kiaušinių
- 200 g vištienos krūtinėlės
- 100 g mocarelos sūrio
- 100 ml augalinio pieno
- 3 v.š. grietinės
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus, formos patepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Brokolį supjaustome ir truputį apverdame.
- Kiaušinius išplakame su pienu, grietine ir prieskoniais.
- Į formą pateptą aliejumi sudedame brokolius, pjaustytą vištieną, užpilame kiaušinių plakiniu.
- Ant viršaus užberiame tarkuoto sūrio.
- Kepame orkaitėje apie 40 min. 180 °C. Pirmas 20 min. kepkite uždengę su folija, vėliau atidenkite.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 318kcal (16%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 29gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.03gCholesterolis: 303mgNatris: 383mgKalis: 799mg (40%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1596µg (200%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 136mg (170%)Vitaminas D: 12µg (240%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 157µg (209%)Kalcis: 283mg (35%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 131µg (66%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 59mg (16%)Fosforas: 431mg (62%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jurgita Dilnikaitė-Paulauskienė
Paprasta, geiteitai ir labai skanu. Labai patiko
Vienos porcijos kalorijos – 318. Kiek gramų skaitosi viena porcija? :)
Labai smagu, kad bandote mūsų receptus :) viena porcija apie 340 g.
Labai skanu buvo, tik aš vietoj brokolių dėjau baltagūžio kopūsto, mocarelą keičiau fermentiniu sūriu, o vištieną – grybais. 🙂
:)) Tada visai kitoks receptas, tik idėja ta pati, pasidalinkite juo čia https://www.facebook.com/groups/1783591511878770 sveikų receptų grupėje :)
Labai patiko. Tik aš kepiau ne su brokoliu, o baltagūžiu kopūstu.