Grikių kruopos yra B grupės vitaminų viršūnėje. Jose gausu: riboflavino, niacino, yra B6,folio rūgšties ir tiamino. Šie vitaminai palaiko organizmo bendrąją ir psichinę sveikatą.
Nekepintų grikių košė su juodųjų sezamų pasta
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g grikių, nekepintų
- 1 a.š. juodųjų sezamų pastos
- druskos, virimui
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Paruoštą košę pagardiname juodųjų sezamų pasta.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 235kcal (12%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 9gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 41mgKalis: 299mg (15%)Skaidulos: 6g (17%)Vitaminas A: 3µgVitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 0.2mgKalcis: 18mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 23µg (12%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 143mg (38%)Fosforas: 248mg (35%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė