Šie blynai puikus pasirinkimas sotiems pietums, o šalia jų labai tinka šviežios daržovės. Blynus galite kepti ir vaflinėje ar čirvinių blynų keptuvėje, tik tuomet aliejaus reikėtų įdėti tiesiai į tešlą.
Cukinijų blynai su tofu sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g cukinijos
- 70 g tofu sūrio, kietojo
- 1 kiaušinio
- 1 v.š. speltos miltų, pilno grūdo
- 1 a.š. čija sėklų
- 1 a.š. sezamų sėklų
- 1 a.š. kokosų aliejaus
- Persilado, pagal skonį
Paruošimas
- Cukiniją ir tofu sūrį sutarkuojame burokine tarka.
- Tarkuotą cukiniją ir tofu sumaišome su likusiais ingredientais ir paliekame bent 10 min. pastovėti.
- Į keptuvę su į kaitintu kokosų aliejumi dedame po šaukštą tešlos ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 421kcal (21%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 19gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.03gCholesterolis: 164mgNatris: 108mgKalis: 940mg (47%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 770µg (96%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 48mg (60%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 530mg (66%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 85µg (43%)Geležis: 13mg (93%)Manganas: 8mg (400%)Magnis: 130mg (35%)Fosforas: 269mg (38%)Selenas: 21µg (38%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė