Skanus iki begalybės, sveikesnės sudėties, nekeptas ir vos iš 3ingredientų. O desertu, kaip visada, mėgaujamės maksimaliai, tada pakaks ir nedidelio gabalėlio.
Šokoladinis tortas su avižiniais dribsniais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.910 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 3 val.
Iš viso 3 val. 10 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 13 porcijos
Porcijoje 197 kcal

Ingredientai
  

  • 375 ml kokosų pieno
  • 220 g avižų dribsnių, pilno grūdo
  • 170 g juodojo šokolado

Paruošimas
 

  • Šokoladą susmulkiname ir ištirpdome ant mažos ugnies kartu su kokosų pienu.
  • Įmaišome avižas ir viską gerai išmaišome.
  • Kai masė pravėsta kambario temperatūroje, dedame ją bent 3-4 val. į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei gaminate vakare, nakčiai palikite šaldytuve.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 197kcal (10%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 4gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.004gCholesterolis: 0.4mgNatris: 7mgKalis: 215mg (11%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 5µg (1%)Vitaminas B6: 0.03mg (2%)Vitaminas B12: 0.04µg (2%)Vitaminas C: 0.3mgVitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 23mg (3%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 66mg (18%)Fosforas: 136mg (19%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Šaldytuve
Recepto ir nuotraukos autorė Vaiva Karvelienė
3.6 11 votes
Patiko? Įvertinkite!