Kuo įvairesnių spalvų maistą valgome, tuo daugiau skirtingų vitaminų ir maisto medžiagų gauname. Raudoni pomidorai savyje turi labai daug likopeno.
Pomidorų salotos su petražolėm, baziliku ir aštriu padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 4 pomidorų (vidutinių)
- saujelė bazilikų
- saujelė petražolių
- 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 a.š. dižono garstyčių
- 2 a.š. raudono vyno acto
- 1 a.š. medaus
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Pomidorus nuplauname, supjaustom skiltelėmis ar stambesniais gabalais.
- Padažui į smulkintuvą sumetame: 2-3 pomidorų skilteles (nulupam odą), dižono garstyčias, al. aliejų, raudono vyno actą, medaus, druskos ir pipirų.
- Viską sutriname. Padažą pilame ant pomidorų.
- Ant viršaus dedame dar šiek tiek pipirų, truputį druskytės, ir sauja žalumynų (bazilikai, petražolės ar kt.)
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 190kcal (10%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 5gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 175mgKalis: 1201mg (60%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 4296µg (537%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 69mg (86%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 69µg (92%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 78µg (39%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 132mg (19%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Deimantė Kaminskaitė-Danilovienė