Dalinamės labai įdomia ir pavykusia idėja. Lęšių blyneliai panašūs į indišką ,,naaną‘‘ . Patys blyneliai iš vieno ingrediento!
Lęšių blyneliai su varškės ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 1 hour 45 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 1 hour 55 min.
Virtuvė Indian
Išeiga 2
Porcijoje 250 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g raudonųjų lęšių
  • 20 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 50 g varškės 9 proc. riebumo
  • 1 a.š. lydyto sviesto
  • žiupsnelis kario miltelių
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Užmerkiame raudonuosius lęšius inde su vandeniu.
  • Pabrinkiname apie 1,5 val. kol nebesimato vandens.
  • Dedame į smulkintuvą, įpilame dar šiek tiek vandens ir sumalame (vandens tiek kad gautųsi tirštos grietinės masė).
  • Iš prieskonių dedame tik druskos, bet galima improvizuoti.
  • Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą.
  • Dedame po valgomą šaukštą masės į vidurį keptuvę ir išsklaidome į šonus kaip blyną.
  • Kepame keletą minučių, nesudeginame.
  • Užtepėlei: sutriname varškę, į ją dedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, ir žiupsnelį kario.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 250kcal (13%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 17gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 112mgKalis: 854mg (43%)Skaidulos: 17g (49%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 147µg (18%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 0.03µg (1%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 250µg (125%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 84mg (22%)Fosforas: 303mg (43%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaiva Karvelienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!