Krevetės mažai kaloringos, bei turi nemažai jodo. Jose yra ir dumblių komponento astaksantino, vieno stipriausio antioksidanto.
Krevečių troškinys su avinžirniais, pomidorais ir morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
54 balsų
Pasiruošimas 8 min.
Gaminimas 18 min.
Iš viso 26 min.
Kategorija Pagrindinis patiekalas, Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1
Porcijoje 281 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g krevečių (valytų)
  • 40 g avinžirnių (virtų)
  • 2 pomidorų
  • 20 g špinatų
  • 1 morkos
  • 20 g saliero stiebo
  • 1/4 svogūno
  • 2 sklt. česnako
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 a.š. kokosų aliejaus kepimui

Paruošimas
 

  • Keptuvėje ant kokosų aliejaus, pakepiname smulkintą svogūną, salierą, morkas ir česnaką.
  • Sudedame smulkintus pomidorus, 5 min. patroškiname.
  • Tada dedame virtus avinžirnius, krevetes, šiek tiek prieskonių ir druskos ir patroškiname dar 10 min.
  • Pabaigoje sudedame špinatus ir išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 281kcal (14%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 24gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 151mgNatris: 809mgKalis: 1259mg (63%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 14433µg (1804%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 48mg (60%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 132µg (176%)Kalcis: 175mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 192µg (96%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 102mg (27%)Fosforas: 472mg (67%)Selenas: 38µg (69%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pagrindinis patiekalas, Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Be pieno produktų, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Troškinta
Recepto ir nuotraukos autorė: Eglė Kaminickienė
4.6 5 votes
Patiko? Įvertinkite!