Krevetės mažai kaloringos, bei turi nemažai jodo. Jose yra ir dumblių komponento astaksantino, vieno stipriausio antioksidanto.
Krevečių troškinys su avinžirniais, pomidorais ir morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g krevečių (valytų)
- 40 g avinžirnių (virtų)
- 2 pomidorų
- 20 g špinatų
- 1 morkos
- 20 g saliero stiebo
- 1/4 svogūno
- 2 sklt. česnako
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- 1 a.š. kokosų aliejaus kepimui
Paruošimas
- Keptuvėje ant kokosų aliejaus, pakepiname smulkintą svogūną, salierą, morkas ir česnaką.
- Sudedame smulkintus pomidorus, 5 min. patroškiname.
- Tada dedame virtus avinžirnius, krevetes, šiek tiek prieskonių ir druskos ir patroškiname dar 10 min.
- Pabaigoje sudedame špinatus ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 281kcal (14%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 24gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 151mgNatris: 809mgKalis: 1259mg (63%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 14433µg (1804%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 48mg (60%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 132µg (176%)Kalcis: 175mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 192µg (96%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 102mg (27%)Fosforas: 472mg (67%)Selenas: 38µg (69%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Eglė Kaminickienė
Labai skanus!