Pateikta karšta – skanu kaip apkepas su šviežių daržovių garnyru. Šalta – kaip duona su įvairiomis užtepėlėmis.
Žiedinio kopūsto duona su kietuoju ir parmezano sūriais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g žiedinio kopūsto
- 6 kiaušinių
- 50 g parmezano sūrio
- 40 g kietojo sūrio
- 3 skiltelių česnako
- 10 g svogūnų laiškų
- 1 a.š. kokosų aliejaus, kepimo formos patepimui.
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustome žiedinį kopūstą gabaliukais. Juos nuplauname.
- Dedame į smulkintuvą kartu su svogūnu ir česnakais. Susmulkiname.
- Į masę įplakame kiaušinius, įtarkuojame sūrį, įberiame druskos ir pipirų.
- Viską gerai išmaišome ir pilame į kokoso aliejumi išteptą formą.
- Ant viršaus užtarkuojame parmezano sūrio.
- Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje, 20-30 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 224kcal (11%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 18gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.03gCholesterolis: 263mgNatris: 402mgKalis: 501mg (25%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 556µg (70%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 61mg (76%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 293mg (37%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 107µg (54%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 321mg (46%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Audra Globienė
Sveiki kiek kiaušinių reikia įmušti? ar su tryniais?
Sveiki, miela Ingrida, dėkojame, kad parašėte. Patikslinome receptą – kiaušinių reikia 6 vnt., pilnų su tryniais.
Laba diena, tai kiek kiaušinių dedate į tą žiedinių kopūstų duoną?
Sveiki, miela Jolanta, dėkojame, kad parašėte. Patikslinome receptą – kiaušinių reikia 6 vnt.