Rekomenduoju rinktis įprasto riebumo jogurtus, nes ypatingai liesi, pavyzdžiui 0,5-1 proc. riebumo jogurtuose riebalai pakeisti paprastaisiais angliavandeniais, liaudiškai tariant cukrumi, kuris ne tik nesuteikia sotumo jausmo, bet ir skatina alkį. Jogurto gaminimas – labai paprasta procedūra. Be to, jei jūsų šeima didesnė, sutaupysite nemažai pinigų.
Naminis jogurtas – tik iš dviejų ingredientų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1,5 l pieno, Jei yra galimybė – pirkite pieną ne iš parduotuvės, kad jis būtų nehomogenizuotas
- 200 g jogurto, natūralaus, be priedų
Paruošimas
- Storadugniame puode užverdame pieną, atvėsiname iki maždaug +37-43 C. Pieną sumaišome, kad būtų vienodos temperatūros. Jei neturite termometro – pravers jūsų pirštas – jei išlaikote įkištą pirštą skaičiuodami iki 5, tai temperatūra jau tinkama.
- Nuimame susidariusią pieno plėvelę,
- Įdedame indelį jogurto.
- Gerai sumaišome, uždengiame, užklojame rankšluosčiu, kad būtų šilta.
- ~10 val. paliekame stovėti kambario temperatūroje, jei labai šilta namie gali užtekti ir 5 valandų.
- Sutirštėjusį jogurtą dedame į šaldytuvą.Valgydami galite įsidėti trintų uogų, avižų ar kviečių sėlenų ar naudoti užpilui salotoms. Kai matote, kad baigiasi – vėl pasigaminate, tik jau naudojate savo jogurtą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 131kcal (7%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 9gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.001gCholesterolis: 24mgNatris: 82mgKalis: 325mg (16%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 314µg (39%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 266mg (33%)Varis: 0.01mg (1%)Folio rūgštis: 2µg (1%)Geležis: 0.02mgManganas: 0.01mg (1%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 229mg (33%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė Vilma Karvelienė
geras produktas pastoviasnaudoju jau eile metu
„Kai matote, kad baigiasi – vėl pasigaminate, tik jau naudojate savo jogurtą.”
Tai, kaip suprantu, kokias penkias dienas jau pastovėjusį jogurtą galima maišyti į naują pieną ir naujai padarytas jogurtas išstovės be problemų vėl apie 5 dienas? Mėginau gaminti savo jogurtą, labai patiko, tik bijojau antrą kartą dėti savąjį, kad jis nesugestų ir naujojo jogurto nssugadintų, tai dėjau parduotuvinį…
taip, juk tai fermentuotas produktas.