Rūgpienis turi kalcio bei fosforo, gerina virškinimą, skatina žarnyno veiklą, gali šiek tiek spartinti medžiagų apykaitą.
Šalta agurkinė sriuba su rūgpieniu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g rūgpienio
- 2 vnt. agurkų, šviežių
- 5 vnt. svogūnų laiškų
- 1 pundelio krapų
- 1 a.š. grūdėtų garstyčių
- 1 a.š. fermentuoto avižų gėrimo koncentrato, nebūtina
- druskos, pagal skonį
- juodųjų pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Krapus, keletą svogūnų laiškų ir agurkus smulkiai supjaustome, sudedame į dubenį.
- Beriame šiek tiek druskos, šviežiai maltų pipirų ir šaukštą grūdėtų garstyčių
- Viską gerai sumaišome, kad susimaišytų skoniai ir užpilame 400 g rūgpienio.
- Pilame arbatinį šaukštelį fermentuoto avižų gėrimo koncentrato. Dar kartą pamaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 152kcal (8%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 8gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 24mgNatris: 132mgKalis: 607mg (30%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 783µg (98%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 74µg (99%)Kalcis: 296mg (37%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 42µg (21%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 249mg (36%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Andželika Micutienė