Gal jau nusibodo salotų padažas: aliejus, garstyčios ir medus? Juk daržovėms būtent padažas daugiausia ir suteikia skonio. Tad siūlau išbandyti su apelsinų sultimis. Jos suteikia gaivumo, saldumo, rūgštelės ir mažai kaloringos. tobulas ingredientas!
Apelsinų sulčių padažas su garstyčiomis ir vyno actu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g apelsinų sulčių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- 1 v.š. raudonojo vyno acto
- 2 a.š. garstyčių
- 1 a.š. medaus
- 1 a.š. apelsino žievelės
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Išspaudžiame apelsino sultis.
- Visus produktus sudedame kartu ir gerai išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 41kcal (2%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 0.3gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 0.3gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 25mgKalis: 72mg (4%)Skaidulos: 0.2g (1%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 69µg (9%)Vitaminas B6: 0.01mg (1%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 6mg (1%)Varis: 0.02mg (2%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 0.1mg (1%)Manganas: 0.02mg (1%)Magnis: 5mg (1%)Fosforas: 8mg (1%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.03mg
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė