Batonėliai – sveikesnę jų versiją galite pasigaminti namuose. Drąsiai improvizuokite su ingredientais, kol sukursite geriausią versiją.
Riešutų ir sėklų batonėliai su juoduoju šokoladu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g riešutų, įvairių – sėklų (šiame receptenaudota sūdyti žemės riešutai, anakardžiai, migdolai ir moliūgų sėklos beinesaldinti kukurūzų dribsniai)
- 70 g juodojo šokolado, rinkitės tą, kuriame yra didesnis kakavos procentas ir truputis pieno – glaistui
- 60 g datulių (šviežių, be kauliukų). Jei jos kietos, pamirkykite vandenyje
- 2 v.š. žemės riešutų kremo
- 1 v.š. klevų sirupo, tinka agavų sirupas arba medus
Paruošimas
- Riešutus susmulkiname maisto smulkintuvu iki mažų gabalėlių.
- Riešutus, riešutų kremą, datules rankų pagalba sumaišome lipnią masę.
- Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos visą masę suspaudžiame rankomis ir dedame kepti apie 30 min. į 150 C įkaitintą orkaitę.
- Iškepusius aptepame glaistu (lydytu šokoladu), apibarstome mėgstamomis sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 155kcal (8%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 4gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.002gCholesterolis: 0.2mgNatris: 14mgKalis: 178mg (9%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 5µg (1%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 19mg (2%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 95mg (14%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Estera