Žiedinis kopūstas pasižymi daugeliu naudingų žmogaus organizmui savybių: jį valgant, galima sumažinti vėžinių susirgimų, širdies ir smegenų veiklos sutrikimų riziką.
Žiedinio kopūsto ,,kepsnys” recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 7 min.
Gaminimas 14 min.
Iš viso 21 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2
Porcijoje 147 kcal

Ingredientai
  

  • 1 vnt. žiedinio kopūsto, vidutinio
  • 20 g tarkuoto sūrio, pvz. Džiugas
  • 2 v.š. trintų pomidorų
  • 2 v.š. lydyto sviesto
  • 10 g krapų, svogūnų laiškų ir kt. žalumynų
  • 10 ml citrinos sulčių
  • 2 sklt. česnako
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Supjaustome kopūstą maždaug 2cm. storio riekėmis (kas nubyra nuo kopūsto panaudosim kitam patiekalui)
  • Prieskoniuojame ir apkepame ant lydyto sviesto, kepame po 2-3min.iš abiejų pusių.
  • Po to įspaudžiame česnako, dedame pomidorų tyrės, užengiame dangčiu ir kepame iki 10min. apversdami abi puses, pabaigoje pabarstome sūriu.
  • Prieš valgydami pabarstome žalumynais, įspaudžiame citrinos sulčių, o kaip skanu su fermentuotais burokėliais.
  • Galima valgyti su kepta vištienos filė, šviežiomis daržovėm.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 147kcal (7%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 3gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.5gCholesterolis: 39mgNatris: 241mgKalis: 76mg (4%)Skaidulos: 0.3g (1%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 493µg (62%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 86mg (11%)Varis: 0.03mg (3%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 0.3mg (2%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 6mg (2%)Fosforas: 57mg (8%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 0.4mg (4%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Liudmila Svetikienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!