Šiuo padažų galite gardinti įvairias salotas, tiekti su blynais, avinžinių kepsneliais, pagardinti mėsos patiekalus.
Česnakinis gražgarsčių padažas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g gražgarsčių
- 40 g alyvuogių aliejaus
- 30 g citrinos sulčių
- 20 g svogūnų laiškų
- 2 skiltelių česnako
- 1 a.š. mielių dribsnių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 81kcal (4%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 1gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 13mgKalis: 89mg (4%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 420µg (53%)Vitaminas B6: 0.03mg (2%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 31µg (41%)Kalcis: 31mg (4%)Varis: 0.02mg (2%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 0.4mg (3%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 9mg (2%)Fosforas: 12mg (2%)Selenas: 0.2µgCinkas: 0.1mg (1%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta