Burokėliai – betaino šaltinis. Ši daržovė padeda pasisavinti gyvūninės kilmės baltymus, veikia priešuždegimiškai, juose esantis cholinas gerina kraujotaką.
Korėjietiški burokėliai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 4 vnt. burokėlių, žalių, vidutinio dydžio
- 3 sklt. česnako
- 1 vnt. svogūno
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- aitrioji paprika, habanero pipirai, pagal skonį
- 1 žiupsnis druskos
Paruošimas
- Žalius (nevirtus) burokėlius tarkuojame smulkia tarka arba kombainu, įberiame aitriosios paprikos, habanero pipirų, druskos.
- Įspaudžiame česnako ir paliekame pastovėti apie pusvalandį.
- Keptuvėje pakepame smulkiai pjaustytą svogūną ir užpilam ant burokėlių.
- Aštrių prieskonių galima apmažinti, jeigu norisi mažiau aštrumo.
- Jeigu gaminam didesnį kiekį, ilgesniam naudojimui, užpilam aliejumi, svogūnus panaudokim kitam patiekalui. Laikome šaldytuve.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 130kcal (7%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 0.2gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 22mgKalis: 29mg (1%)Skaidulos: 0.1gCukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 2µgVitaminas B6: 0.03mg (2%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 4mg (1%)Varis: 0.01mg (1%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 0.1mg (1%)Manganas: 0.03mg (2%)Magnis: 2mg (1%)Fosforas: 4mg (1%)Selenas: 0.2µgCinkas: 0.03mg
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto/nuotraukos autorė: Liudmila Svetikienė
koks burokėlio svoris?
Smagu, kad išbandote receptus:) Vienas vidutinio dydžio burokas sveria 150-200 g.