Sotūs, lengvi ir vasariški pietūs! Labai iškilmingai atrodantys, o taip paprastai pagaminami.
Vištienos krūtinėlė įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g vištienos krūtinėlės
- 30 g saulėje džiovintų pomidorų
- 20 g špinatų
- juodųjų pipirų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
Salotoms
- 75 g kopūsto
- 75 g pomidorų
- 50 g agurkų
- 5 g svogūno laiškų
- 5 g krapų
- 5 ml citrinų sulčių
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
Paruošimas
- Vištienos krūtinėlėje padarome įpjova, ja pabarstome druska, pipirais, raudonąja paprika ir džiovinto česnako granulėm. Taip pat druska ir pipirais įtriname krūtinėlės išorę.
- Į įpjovą dedame špinatų lapų bei saulėje džiovintų pomidorų. Sutvirtiname smeigtuku.
- Kepame 210 laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 45min.
- Patiekiame su šviežio kopūsto, pomidorų, agurkų, svogūnų laiškų bei krapų salotomis, gardintomis citrinos sultimis ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 287kcal (14%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 32gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 77mgNatris: 250mgKalis: 1942mg (97%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 4035µg (504%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 55mg (69%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 215µg (287%)Kalcis: 113mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 128µg (64%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 132mg (35%)Fosforas: 411mg (59%)Selenas: 41µg (75%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Satė