Raugintose daržovėse vitamino C ir gerųjų bakterijų, kurios gerina žarnyno veiklą ir gali padėti valyti mūsų kraujagysles nuo blogojo cholesterolio.
Karšto oro gruzdintuveje kepti rauginti agurkai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g raugintų agurkų
- 3 a.š. migdolų miltų
- 1 kiaušinio
Paruošimas
- Agurkus supjaustome riekelėmis.
- Kiaušinį išplakame ir jame pamirkome agurkus.
- Agurkus apvoliojame miltuose ir dedame į karšto oro gruzdintuvę, kepame 170 C, apie 10 min. galima kepti ir orkaitėje, pasirinkus režimą su vėjeliu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 170kcal (9%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 164mgNatris: 1678mgKalis: 285mg (14%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 604µg (76%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 34µg (45%)Kalcis: 164mg (21%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 37µg (19%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 19mg (5%)Fosforas: 119mg (17%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta