Bulves patariu plonai skusti, mat po luobele vitamino C ir mineralinių medžiagų yra daugiausiai.
Bulvės, keptos karšto oro gruzdintuvėje
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g bulvių
- 2 a.š. lydyto sviesto
- paprikos miltelių pagal skonį
- česnako granulių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Bulves supjaustome mažesniais gabalėliais.
- Patepame lydytu sviestu, pagardiname prieskoniais.
- Paruoštas bulves dedame į karšto oro gruzdintuvę ir kepame170 C, apie 15 min. galima kepti ir orkaitėje.
- Skanu valgyti su šviežiomis daržovėmis ir tzatziki padažu ar grietinę/jogurtą sumaišius su žalumynais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 316kcal (16%)Angliavandeniai: 55gBaltymai: 7gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 22mgNatris: 124mgKalis: 1325mg (66%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 749µg (94%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 59mg (74%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 50µg (25%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 189mg (27%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta