Aguonose gausu skaidulų, kurios reikalingos žarnynui ir žarnyno bakterijoms. Be to, aguonose yra ir šiek tiek mangano, kuris yra svarbus kraujo krešėjimui ir kaulų tvirtumui.
Aguonų pyragas su migdolų miltais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 4 kiaušinių
- 300 g migdolų miltų, tinka ir kiti riešutų miltai, galite maišyti per puse su avižiniais miltais
- 200 g aguonų
- 4 v.š. grietinės
- 1 v.š. rudojo cukraus
- 0,5 a.š. druskos
Paruošimas
- Kiaušinių trynį atskiriame nuo baltymo.
- Trynius išplakame su grietine, cukrumi, druska, sudedame miltus, aguonas.
- Maišome, kol gaunasi tiršta masė, jei per tiršta galima dar grietinės įdėti.
- Baltymus atskirai išplakame, įmaišome į masę.
- Kepame 180° C, 30 min., tikriname pagaliuku ar reikia dar kepimo ar ne.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 185kcal (9%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 7gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.004gCholesterolis: 40mgNatris: 87mgKalis: 103mg (5%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 73µg (9%)Vitaminas B6: 0.05mg (4%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 0.1µgKalcis: 216mg (27%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 125mg (18%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
Visai nepatiko, beskonis ir per daug aguonu… Gaila tik ingriedintu…
Ar aguonos turi būti sausos? Nereikia jų brinkinti ir sumalti? Ačiū
Idejau dziovintu slyvu, gavosi dar skaniau. Kepiau apie 50 min.
Ar vietoj grietinės galima naudoti graikišką jogurtą?
taip
labai skanus desertas
nereikia kėlimo priemonių?
Kuo galima keisti riešutų miltus?
siūlau rinktis kitą desertą.