Miso pasta naudinga žarnynui, kadangi šį pasta nepasterizuota, tad gyvų bakterijų, kurios reikalingos mūsų žarnynui, yra su kaupu, kaip ir postbiotikų.
Sorų kruopų košė su pesto padažu ir miso pasta
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g sorų kruopų
- 40 g paprikos
- 40 g pomidoro
- 40 g agurko
- 30 g cukinijos
- 2 a.š. pesto padažo
- 1 a.š. miso pastos
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Paruoštą košę gardiname pesto padažu ir miso pasta bei tiekiame su daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 305kcal (15%)Angliavandeniai: 52gBaltymai: 9gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 327mgKalis: 442mg (22%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1881µg (235%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas C: 63mg (79%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 89µg (45%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 91mg (24%)Fosforas: 220mg (31%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Greta Jurgelėnė