Atminkite, kad PERVIRTI bulvių nereikia, nes kuo ilgiau verdate, tuo labiau mažėja naudingų medžiagų kiekis. Pavyzdžiui, vitamino C 100 g šviežios bulvės su odele yra net 33 proc. suaugusio žmogaus paros normos, bet verdant jo kiekis ženkliai mažėja.
Virtos bulvės su varške ir graikišku jogurtu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 bulvių
- 100 g varškės
- 40 g graikiško jogurto
- svogūnų laiškų pagal skonį
- krapų pagal skonį
Paruošimas
- Bulves išverdame su lupenomis.
- Ant visšau dedame varškės ir jogurto.Valgome su šviežiomis daržomės ar mėgstamomis salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 368kcal (18%)Angliavandeniai: 61gBaltymai: 22gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 19mgNatris: 349mgKalis: 1506mg (75%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 156µg (20%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 63mg (79%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 166mg (21%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 66µg (33%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 396mg (57%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Liudmila Svetikienė