Silkė – puikus vitamino D šaltinis. 100 g silkės apie 42% rekomenduojamos vitamino D paros normos. Vitaminas D vaidina svarbų vaidmenį kalcio apykaitoje ir taip pat, manoma, jog gali apsaugoti nuo įvairių rūšių ligų.
Sumuštinis su silke ir avokadu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Pietums, Pusryčiams, Sumuštiniai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 333 kcal

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Silkę ir avokadą supjaustome ir dedame ant bandelių.
  • Galima pagardinti daigais ar kanapių sėklomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 333kcal (17%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 20gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 42mgNatris: 319mgKalis: 611mg (31%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 140µg (18%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 10µg (400%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 137mg (17%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 80mg (21%)Fosforas: 310mg (44%)Selenas: 40µg (73%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Pusryčiams, Sumuštiniai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!