Sergantiems GERL, kisielių rekomenduojama vartoti šiltą, prieš kiekvieną pagrindinį valgį (pusryčius, pietus ir vakarienę) be tirščių (sėklų).
Linų sėmenų sėklų kisielius
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 v.š. linų sėmenų
- 250 ml vandens
Paruošimas
- Sėmenis ir vandenį supilame į nedidelį puodą.
- Kaitiname ant labai mažos ugnies.
- Kai užverda, verdame apie 20 min. uždengus dangčiu, kol skystis pradės tirštėti. Kartas nuo karto pamaišome.
- Vartojame atvėsusį.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 53kcal (3%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 0.4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 16mgKalis: 81mg (4%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 0.2g (1%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas E: 0.03mgVitaminas K: 0.4µg (1%)Kalcis: 33mg (4%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 64mg (9%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 0.5mg (5%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Vaida Kurpienė
Kaip kisielius turi atrodyti, kokią turi būti konsistencija?
Kisielius turi būti gana tirštas, įprasto kisieliaus konsistencijos:)