Ruduosiuose ryžiuose yra daug skaidulų, taip pat jie reguliuoja virškinimą ir apsaugo nuo viduriavimo ar vidurių užkietėjimo. Juose taip pat yra naudingų riebiųjų rūgščių, vitaminų B1,B3 ir B6 bei mangano, fosforo ir geležies.
Ryžių košė su kokosų drožlėmis ir cinamonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g rudųjų ryžių
- 1 v.š. kokoso drožlių
- 1 a.š. cinamono
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą suvandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Išvirus, pagardiname kokosų drožlėmis ir cinamonu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 219kcal (11%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 4gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 4mgKalis: 170mg (9%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 6µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 38mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 77mg (21%)Fosforas: 144mg (21%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė