Dažniausiai pesto gaminu tik tam kartui, tačiau būna išimčių, kad tenka gaminti didesnį kiekį, ypač, kai meškinio česnako sezonas gan trumpas. Tokiu atveju šį pesto užšaldau sudėjus į ledų kubelių formeles ir mėgaujuosi juo šaltuoju metų laiku.
Gardus meškinio česnako pesto padažas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 130 g meškinio česnako
- 50 g kedro riešutų
- 20 g baziliko lapelių
- druskos pagal skonį
- šlakelio citrinos sulčių
- avokadų aliejaus, tiktiek kokio skystumo norite, kad būtų pesto
Paruošimas
- Visus produktus sudedame į maisto smulkintuvą ir triname iki vientisos masės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 4gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 16mgKalis: 222mg (11%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 270µg (34%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 28µg (37%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 125mg (18%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė