Dažniausiai pesto gaminu tik tam kartui, tačiau būna išimčių, kad tenka gaminti didesnį kiekį, ypač, kai meškinio česnako sezonas gan trumpas. Tokiu atveju šį pesto užšaldau sudėjus į ledų kubelių formeles ir mėgaujuosi juo šaltuoju metų laiku.
Gardus meškinio česnako pesto padažas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 144 kcal

Ingredientai
  

  • 130 g meškinio česnako
  • 50 g kedro riešutų
  • 20 g baziliko lapelių
  • druskos pagal skonį
  • šlakelio citrinos sulčių
  • avokadų aliejaus, tiktiek kokio skystumo norite, kad būtų pesto

Paruošimas
 

  • Visus produktus sudedame į maisto smulkintuvą ir triname iki vientisos masės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 4gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 16mgKalis: 222mg (11%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 270µg (34%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 28µg (37%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 125mg (18%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
4.6 5 votes
Patiko? Įvertinkite!