Grilis tikrai tinka ne tik šašlykams. Draugaujame su griliumi jau 1,5 metų – žiemą ir vasarą, nors reikėtų būti atvirai, aš tik… valgau, o mano vyras gamina. Nors sako, kad toks grilis, kurį mes turime, sukurtas moterims, nes viskas labai paprasta, bet pasilieku sau tą džiaugsmą, kad galiu tik nusifotografuoti ir stalą serviruoti.
Taigi, troškinio gamybai reikia ketaus puodo, grilio ir produktų. Maistas ruoštas 3 asmenims, bet priklauso nuo valgytojų apetito.
Pomidorų sultyse troškinta mėsa su daržovėmis ir grybais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 3 val.
Iš viso 3 val. 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 357 kcal

Ingredientai
  

  • 1 l sultinio, gali būti eko kubelio sultinys. Mūsų buvo iš naminės vištienos – namie gamintas ir sušaldytas.
  • 600 g kiaulienos išpjovos. Tinka ir jautiena, ir kitamėsa. Jei yra daugiau jungiamo audinio, troškinti reikės ilgiau.
  • 400 g pomidorų savo sultyse, tinka iš skardinės
  • 3 morkų vidutinių
  • 2 paprikų
  • 4 saliero stiebų
  • 1 svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • keleto džiovintų baravykų ar kitų grybų (nebūtinai)
  • pipirų pagal skonį, žirneliais
  • druskos pagal skonį, jei sultinys su druska, tada nereikia
  • keleto lauro lapų

Paruošimas
 

  • Įkaitiname kepsninę tiesioginiam kepimui (200 laipsnių ir daugiau).
  • Pasiruošiame sultinį.
  • Ant tiesioginės ugnies apkepiname mėsą ir nepjaustytas morkas, svogūną, salierų stiebus, paprikas.
  • Paruošiame kepsninę netiesioginiam kepimui (150 laispnių).
  • Į puodą dedame stambiais gabalais supjaustytą mėsą (jei kulninė – nereikia pjaustyti), česnaką, pipirus, lauro lapus, džiovintus grybus, pomidorus savo sultyse, pomidorų pastą.
  • Viską užpilame sultiniu, šiek tiek jo dar pasiliekame.
  • Troškiname uždengtame ketaus puode 150 laipsnių temperatūroje apie 2 valandas. Ilgiau ar trumpiau truks kepimas, priklauso nuo mėsos pasirinkimo. Mėsa turi lengvaidalintis šaukštu.
  • Stambiai supjaustome morkas, svogūną, salierų stiebus ir paprikas, dedame į puodą, užpilame likusiu sultiniu ir troškiname dar 40 min. Daržoves dedame vėliau, kad jos išlaikytų struktūrą ir nesutižtų.
    Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 357kcal (18%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 45gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 130mgNatris: 1736mgKalis: 1663mg (83%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 11523µg (1440%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 86mg (108%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 50µg (25%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 96mg (26%)Fosforas: 612mg (87%)Selenas: 71µg (129%)Cinkas: 5mg (50%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Grilis
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!