
Sveiki ir greiti pusryčiai. Paragaukite ir būtinai pasidalinkite patirtimi komentaruose. Mums svarbi Jūsų nuomonė.
Grikių ir petražolių košė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 85 g grikių kruopų
- 5 g petražolių
- 0.5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Išvirtą košę sudėti į gilią lėkštę ir apibarstyti šviežiomis petražolėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 293kcal (15%)Angliavandeniai: 61gBaltymai: 11gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 197mgKalis: 391mg (20%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 421µg (53%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas K: 82µg (109%)Kalcis: 15mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 196mg (52%)Fosforas: 295mg (42%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: http://www.edenfoods.com/. Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė