Kitoks virtinukų variantas. Išbandykite, galbūt šis Jums patiks net labiau nei įprastas.
Virtiniai su dilgėlių įdaru recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 363 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • vandens šilto, tešlai

Įdarui:

  • 1 svogūno
  • 1 saujos dilgėlių pjaustytų (valgomi tik jauni lapeliai, jų kitoje pusėje – rausva spalva)
  • lydyto sviesto kepimui
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Paruošti tešlą virtiniams.
  • Paruošti įdarą: dilgėles pakepinti su svogūnu ant lydyto sviesto ir paskaninti druska bei pipirais.
    Pilno grūdo miltų virtiniai su dilgėlių įdaru - Vaida Kurpienė
  • Paruošti virtinius ir išvirti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 363kcal (18%)Angliavandeniai: 69gBaltymai: 12gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 58mgNatris: 54mgKalis: 262mg (13%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 717µg (90%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 148µg (197%)Kalcis: 172mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 171µg (86%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 41mg (11%)Fosforas: 151mg (22%)Selenas: 33µg (60%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Sandra Dains
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!