Mėgaudamiesi šiuo puikaus skonio desertu nepamirškite, kad datulėse ir džiovintose spanguolėse yra ir naudingų medžiagų, ir nemažai cukrų. Tad ragaukite saikingai.
Varškės tortas su džiovintais vaisiais ir aguonomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Torto padui:
- 100 g datulių
- 50 g migdolų
- 50 g anakardžių riešutų
- 50 g džiovintų spanguolių
- 50 g sezamo sėklų
Varškės sluoksniui:
- 500 g varškės
- 400 g jogurto
- 100 g vandens
- 2 v.š. stevijos
- 50 g aguonų
- 30 g želatinos
Paruošimas
- Visus džiovintus vaisius, be sezamo sėklų, pamirkome apie 10 minučių ir gerai nusausiname.
- Susmulkiname juos S formos peiliuku. Dedame sezamo sėklas.
- Antram sluoksniui jogurtą,varškę, steviją sutriname trintuvu, kad neliktų gumuliukų. Įmaišome aguonas.
- Kad tortas būtų pjaustomas, reikia želatinos, kurią išmirkome drungname vandenyje apie 20 min.
- Išbrinkusią želatiną su indeliu, kurioje ji brinko, įstatome į kitą indą su verdančiu vandeniu irmaišome, kol ši ištirpsta.
- Likusią želatiną supilame į varškės masę ir dedame į tortinę formą.
- Kelioms valandoms tortą paliekame šaldytuve.Papuošiame džiovintais vaisiais, uogomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 149kcal (7%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 10gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 7mgNatris: 113mgKalis: 191mg (10%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 46µg (6%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 143mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 169mg (24%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jovita Dab