Mes esame įpratę valgyti šaltibarščius iš burokėlių. Išbandykite aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekalo jau nebevalgykite. Jei šiuos šaltibarščius valgysite vakarienei – prisipjaustykite daugiau šviežių daržovių ir bulvių venkite, nebent Jums reikia priaugti svorio. Taip pat bulvės vakare tinkamos vaikams ir paaugliams.
Jogurtiniai šaltibarščiai su ridikėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g natūralaus jogurto (labai liesas netinka, ne tik šiam receptui, bet apskritai jo nereikėtų vartoti. Sunkiai toleruojantys laktozę jogurtą gali pakeisti kefyru ar rūgpieniu)
- 100 g agurkų
- 70 g kefyro 2,5% riebumo
- 50 g mineralinio vandens sūraus, negazuoto (pavyzdžiui “Vytautas”, tik pašaliname angliarūgštę prieš pildami)
- 50 g ridikėlių
- 25 g salotų lapų – minkštų, smulkiai suplėšytų
- česnako pagal skonį
- svogūnų laiškų pagal skonį
- krapų šviežių arba šaldytų, pagal skonį
- baziliko pagal skonį
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
Paruošimas
- Daržoves supjaustome arba stambiai sutarkuojame.
- Česnaką sutriname.
- Viską sumaišome kartu su žalumynais.
- Į masę supilame jogurtą, kefyrą ir pagardiname druska bei pipirais. Jei atrodo per tiršta – įpilame mineralinio vandens.
- Šaltibarščius padedame į šaldytuvą ir laikome vieną valandą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 138kcal (7%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 22mgNatris: 148mgKalis: 469mg (23%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 2717µg (340%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 28µg (560%)Vitaminas K: 66µg (88%)Kalcis: 235mg (29%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 75µg (38%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 116mg (17%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Raminta