Mes esame įpratę valgyti šaltibarščius iš burokėlių. Išbandykite aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekalo jau nebevalgykite. Jei šiuos šaltibarščius valgysite vakarienei – prisipjaustykite daugiau šviežių daržovių ir bulvių venkite, nebent Jums reikia priaugti svorio. Taip pat bulvės vakare tinkamos vaikams ir paaugliams.
Jogurtiniai šaltibarščiai su ridikėliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 1 hour 10 min.
Iš viso 1 hour 20 min.
Kategorija Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 138 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g natūralaus jogurto (labai liesas netinka, ne tik šiam receptui, bet apskritai jo nereikėtų vartoti. Sunkiai toleruojantys laktozę jogurtą gali pakeisti kefyru ar rūgpieniu)
  • 100 g agurkų
  • 70 g kefyro 2,5% riebumo
  • 50 g mineralinio vandens sūraus, negazuoto (pavyzdžiui “Vytautas”, tik pašaliname angliarūgštę prieš pildami)
  • 50 g ridikėlių
  • 25 g salotų lapų – minkštų, smulkiai suplėšytų
  • česnako pagal skonį
  • svogūnų laiškų pagal skonį
  • krapų šviežių arba šaldytų, pagal skonį
  • baziliko pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Daržoves supjaustome arba stambiai sutarkuojame.
  • Česnaką sutriname.
  • Viską sumaišome kartu su žalumynais.
  • Į masę supilame jogurtą, kefyrą ir pagardiname druska bei pipirais. Jei atrodo per tiršta – įpilame mineralinio vandens.
  • Šaltibarščius padedame į šaldytuvą ir laikome vieną valandą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 138kcal (7%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 22mgNatris: 148mgKalis: 469mg (23%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 2717µg (340%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 28µg (560%)Vitaminas K: 66µg (88%)Kalcis: 235mg (29%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 75µg (38%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 116mg (17%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Sriuba
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šaldytuve, Šviežia
Nuotraukos autorė: Raminta
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!