Lęšiai – patrauklūs tuo, kad prieš virimą jų nereikia brinkinti, kaip daugumos pupinių šeimos augalų sėklų. Jie išverda per 25-30 min. ir gali būti puikus troškinių, košių, salotų ir kitų patiekalų pagrindas.
Šviežių daržovių ir lęšių salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g lęšių džiovintų
- 1 agurko ilgojo, vidutinio dydžio
- 1/2 svogūno raudono
- 1/4 paprikos raudonos
- 1 saujos petražolių šviežių
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus tyro
- 1/2 v. š. balzamiko acto
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Lęšius išvirkite pasūdytame vandenyje (verda 10-15 min.).
- Agurką nulupkite, supjaustykite kubeliais.
- Papriką supjaustykite kubeliais.
- Svogūną, česnaką ir petražoles supjaustykite smulkiai.
- Lęšius nusunkite, perliekite šaltu vandeniu, juos ir daržoves sudėkite į salotinę, pasūdykite, papipirinkite, supilkite aliejų ir actą.
- Viską gerai išmaišykite ir patiekite. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 273kcal (14%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 14gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 29mgKalis: 686mg (34%)Skaidulos: 17g (49%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 707µg (88%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 47µg (63%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 269µg (135%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 255mg (36%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: http://www.isbandytireceptai.com/. Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė