Bulvės – vitamino B6 šaltinis, kuris labai svarbus medžiagų apykaitai. Vitaminas B6 dalyvauja procesuose angliavandenius verčiant į gliukozę, o baltymus į amino rūgštis ir taip leidžia lengviau jas įsisavinti organizmui.
Orkaitėje kepti bulvių bokšteliai su prieskoninėmis žolelėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 470 kcal

Ingredientai
  

  • 2 bulvių didesnių
  • 1 v.š. sviesto tirpinto
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus
  • prieskoninių žolelių pagal skonį (rozmarino, čiobrelių. petražolių)
  • žiupsn. druskos
  • žiupsn. pipirų

Paruošimas
 

  • Bulves nuplauname ir neskustas supjaustome plonais griežinėliais.
  • Ant bulvių pilame tirpintą sviestą ir alyvuogių aliejų.
  • Suberiame žoleles ir prieskonius, išmaišome.
  • Į keksiukams skirtą formą dedame bulves, pradedami nuo didesnių griežinėlių ir baigdami mažesniais, taip formuodami bokštelius.
  • Kepame 180°C temperatūroje apie  30-40 min iki auksinės spalvos. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje, tai laikas bus trumpesnis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 470kcal (24%)Angliavandeniai: 75gBaltymai: 9gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 1gCholesterolis: 30mgNatris: 165mgKalis: 1869mg (93%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 1625µg (203%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 88mg (110%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 111µg (148%)Kalcis: 97mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 85µg (43%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 114mg (30%)Fosforas: 260mg (37%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje
Recepto nuotraukos autorė Vaiva Petruseviciene
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!