Ne tik dera prie daugybės patiekalų, bet ir praturtina organizmą vitaminais, mineralais, antioksidantais ir gerosiomis žarnyno bakterijomis. Keletas raugintų agurkų aprūpina reikiama visos dienos vitamino K norma.
Kvietinių kruopų košė su česnaku ir raugintais agurkais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g kvietinių kruopų
- 1 rauginto agurko
- 1 a.š. sviesto
- 1 skiltelės česnako
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Kruopas kruopščiai nuplauname.
- Nuplautas kruopas užpilame vandeniu ir paliekame per naktį.
- Išbrinkintas kruopas kaitiname iki kol užvirs vanduo.
- Užvirus vandeniui nukeliame nuo kaitros ir paliekame pailsėti 5-10 minučių.
- Pagardiname druska, dedame sviesto, smulkinto agurko ir česnako.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 245kcal (12%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 399mgKalis: 47mg (2%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 193µg (24%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 49mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 1µg (1%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 3mg (1%)Fosforas: 10mg (1%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jovita Dab