Puiki pietų idėja. Išbandykite ir įvertinkite patys. Tikime, kad gaminsite dar ne kartą.
Orkaitėje keptas moliūgas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g sviestinio moliūgo
- 1-2 v. š. lydyto sviesto
- ½ a. š. druskos
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Nulupame moliūgą ir pašaliname sėklas.
- Moliūgą supjaustome norimo dydžio gabalėliais, juos ištepame lydytu sviestu.
- Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi ir ant jo sudedame supjaustytus moliūgo gabalėlius.
- Kepame 20 – 25 min. gabalėlius retkarčiais apversdami.
- Prieš baigiant kepti juos apibarstome druskos ir pipirų mišiniu, dar kelias minute pakepame. Moliūgas turi likti šiek tiek traškus. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės savybių ir moliūgo gabaliukų dydžio.
Pastaba
Galima valgyti su kitomis daržovėmis arba mėgstamu sūriu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 327kcal (16%)Angliavandeniai: 59gBaltymai: 5gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gTransriebalai: 1gCholesterolis: 31mgNatris: 1284mgKalis: 1765mg (88%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 53505µg (6688%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 105mg (131%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 8mg (67%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 245mg (31%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 135µg (68%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 170mg (45%)Fosforas: 169mg (24%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Ramintos
geras receptas,as kepiau 1cm storio juostomis pjaustyta moliuga,ne kokaido,milzinuka.Paslaksciau alivuogiu aliejumi,druska,Cili pipiru l.smulkiai supjaustytu.Kepiau apie 40-50 min,kol krasteliai aprudo,traskus pasidare.geras garnyras mesai.zuviai.