Perlinės kruopos yra kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Jos pasižymi fosforo gausa, jo beveik du kartus daugiau nei kitų kruopų košėse. Fosforas yra būtinas normaliai medžiagų apykaitai, gerai protinei veiklai, svarbus raumenų veiklai.
Perlinės kruopos su morkomis ir moliūgais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g perlinių kruopų
- 70 g morkų
- 70 g moliūgo
- 70 g svogūno
- 14 g alyvuogių aliejaus
- 0.5 g druskos
- 0.2 g kalendros
- ciberžolės pagal skonį
Paruošimas
- Vakare kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir užmerkite. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2.
- Ryte kruopas užvirkite, pavirkite minutę ir išjunkite viryklę. Palikite kruopas brinkti storadugniame uždengtame puode ant įkaitusios kaitlentės, maišyti nereikia. Po pusvalandžio perlinės kruopos bus tinkamos valgyti.
- Kol košė brinksta, stambia tarka sutarkuojame morką, moliūgo gabalėlį ir smulkiai supjaustome svogūną.
- Kelias minutes daržoves pakepiname ant alyvuogių aliejaus, kad jos gražiai pagelstų ir suminkštėtų.
- Kepindami pasūdome ir pabarstome mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui ciberžole.
- Suberiame daržoves į brinkstančią košę, išmaišome ir paliekame dar kartu pastovėti apie 10-15 minučių.
- Viršų pabarstome kalendra.
Pastaba
Perlinių kruopų košę reikia suvalgyti iškart išvirus. Kai tik ji atšals, taps kieta ir neskani.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 276kcal (14%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 128mgKalis: 422mg (21%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 8827µg (1103%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 41mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 30µg (15%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 148mg (21%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Sandra Keršienė