Bulvės – puikus organinių ir mineralinių druskų – kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, fosforo, vitaminų A, B, C, P, folinės rūgšties, karotino šaltinis, tačiau jų padauginti nederėtų.
Bulviniai blynai vaflinėje recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.910 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Blynai, Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 377 kcal

Ingredientai
  

  • 5 bulvių tarkuotų, nuspaustų
  • 1 kiaušinio
  • 1 saujos svogūno laiškų
  • 3 v. š. žirnių miltų
  • ghee sviesto kepimui
  • grietinės patiekimui
  • prieskonių mėgstamų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Sumaišome visus ingredientus, išskyrus grietinę ir sviestą.
  • Vaflinę patepame ghee sviestu.
  • Kepame blynus.
  • Patiekiame su grietine.

Pastaba

Labai skanu su ridikėlio, saliero ir paprikos salotomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 377kcal (19%)Angliavandeniai: 67gBaltymai: 11gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 69mgNatris: 51mgKalis: 1589mg (79%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 119µg (15%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 70mg (88%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 63mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 97µg (49%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 97mg (26%)Fosforas: 261mg (37%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
4.1 14 votes
Patiko? Įvertinkite!